Rijopleiding Boekel phone06-22123656
Bel onsZoekenMenu

Je motorrijbewijs halen als je uit Brabant, Limburg, of Gelderland komt

Wil je graag goedkoop je motorrijbewijs halen en ben je op zoek naar een rijinstructeur met jarenlange ervaring hierin? Dan ben je bij John Vesters Rijopleiding uit Boekel aan het juiste adres. Al bijna 40 jaar zet John zich gepassioneerd in om mensen optimaal voor te bereiden op een veilige deelname aan het verkeer. Zo kun je onder meer voordelig je rijbewijs A behalen, oftewel je motorrijbewijs. Ook voor het behalen van je motorrijbewijs A1 en je motorrijbewijs A2 staat John voor je klaar.

Bel: 06 22123656

In welke motorcategorie wil je examen doen?

Het verschil tussen de 3 motorcategorieën A, A1 en A2 zit in het vermogen van de motor. Met andere woorden, wil je examen doen op een lichte of op een zware motor? In categorie A1 gaat het om lichte motoren met een cilinderinhoud van 125cc en een maximaal vermogen van 11 kW (kilowatt). Categorie A2 betreft middelzware motoren met een maximaal vermogen van 35 kW (kilowatt). Wil je je rijbewijs A halen, dan gaat het om de echt zware motoren waarvan het vermogen onbeperkt is.

Houd er rekening mee dat je pas vanaf je 18e je motorrijbewijs mag halen. Wel mag je op je 17e alvast beginnen met het volgen van motorrijlessen en het theorie-examen halen.

Verplicht theoretisch examen afleggen

Ongeacht in welke motorcategorie je het praktijkexamen wilt doen: het theorie-examen moet vooraf verplicht worden afgelegd. Eenmaal met goed gevolg afgerond, ontvang je het theoriecertificaat A. Dit certificaat heb je nodig om het eerste praktijkonderdeel – Voertuigbeheersing – te mogen afleggen. Ben je in het bezit van rijbewijs B? Dan is dit ook voldoende om het eerste praktijkonderdeel af te mogen leggen.

Dit is niet het geval als je praktijkexamen gaat doen voor het onderdeel Verkeersdeelneming. Daarvoor moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat A ook al heb je rijbewijs B behaald. Wel mag je met rijbewijs B alvast praktijklessen voor bijvoorbeeld rijbewijs A volgen op de openbare weg.

Lespakketten voor de motor bij John Vesters Rijopleiding

Bij John Vesters Rijopleiding kun je terecht voor zowel het theorie-examen als het praktijkexamen. Of je nu uit Cuijk, Erp, Gemert, Helmond, Nistelrode, Oss, Uden, Zeeland, Veghel of een andere plaats in Noord-Brabant komt; John staat voor je klaar. Datzelfde geldt voor plaatsen in de omringende provincies zoals Nijmegen bijvoorbeeld. Het lespakket voor het theoretische examen bestaat uit een complete cursus van 8 avonden (2 uur per avond), de benodigde theorieboeken, een oefen CD-ROM en eventuele persoonlijke begeleiding.

Voor meer informatie over de voordelige tarieven om je motorrijbewijs te halen bij John Vesters vragen we je contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch, via de e-mail of door ons online contactformulier in te vullen. Graag tot ziens bij John Vesters Rijopleiding.

Webdesign: De Geus Internet
Terug naar boven